Babyschoenen
Plaspotjes
Hoe comfortabele kleding kopen?

Wil je je baby een plezier doen, dan trek je hem comfortabele kleding aan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe herken je bijvoorbeeld comfortabele kleding?

Zachte stoffen

Spijkerbroekjes zijn erg schattig, maar absoluut niet comfortabel voor een baby. Kies bijvoorbeeld voor een pakje van katoen. Zulk pakje kan ademen, is niet te warm en heerlijk zacht voor de huid. Daarnaast is het knuffelen met je kleine alleen maar extra leuk en zacht.

Geen frutsels

Hoe leuk een overhemdje met knoopjes, een strik, een blazertje en nette schoentjes of een glitterjurkje met strikjes en steentjes eruit kan zien, handig is het niet. Je baby zal er erg oncomfortabel in uitzien. Daarnaast is het dragen van een trui met capuchon ook niet erg prettig. Baby’s liggen veel, wat ervoor kan zorgen dat je baby in een onnatuurlijke houding moet liggen op een capuchon.

Juiste maat

Het is erg zonde als je baby enkele kleren niet heeft kunnen dragen, maar probeer je kind niet in een pakje te persen. Koop dus ook niet teveel kleine kleertjes, want baby’s groeien erg snel! Op de groei kopen is prima, maar trek geen te grote kleren aan. Dat is namelijk ook niet handig en kan zakken of mouwen kunnen over de handjes vallen.

Drukknoopjes

Kleding met drukknoopjes zijn extra fijn en bovendien een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet het hoofdje van je baby door een krap gat te wurmen. Het aankleden zal bovendien een stuk sneller verlopen. Kies je voor een boxpakje, let er dan op dat deze van onderen makkelijk te openen is om kort de luier te kunnen verschonen.

Vergeet bovendien niet dat je tijdens je kraamweek ook nog wat babykleding cadeau zult krijgen. Koop dus echt niet teveel kleding, want voordat je het weet is je kind te groot! Twijfel je over hoe warm je je kind moet kleden? Als maatstaf kun je aanhouden, dat een baby altijd één laagje meer kleren aan moet dan jezelf.

Terug naar Baby tips